Boci szelet krémmel és zselével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
2 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Boci szelet krémmel és zselével

Hozzávalók:
A kakaós tészta:

  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A túrós részhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 citrom héja lereszelve

Vanília krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3.5 dl tej
  • 8 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Puncs zselé:

  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítése:

A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját a keverjük fehérre a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, és fokozatosan kanalanként a lisztet, a kakaóport, végül a sütőport is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük össze a masszával. Ezt a kakaós alapot öntsük bele egy kivajazott és kilisztezett tepsibe.

Ezt követően a túrót keverjük el a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, tojással és a búzadarával, 1 citrom héját is reszeljük bele. Kiskanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk a túrókrémből. Eleinte soknak tűnhet a túró, de bártan kanalazzuk a mindet a tésztára.

Vanília krém:

A puding és a tejet sűrűre főzzük. Amíg hűl a puding kikeverjük a margarint a porcukorral.

A kihűlt pudingot hozzá adjuk a simára kevert porcukros margarinhoz és adunk hozzá még vanília cukrot, és kikeverjük.

A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára rákenjük.

Zselé:

A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a vanília puding tetejére tesszük. A puncs pudingot felfőzzük a meggylében és a meggyekre öntjük.