Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Berliner recept

Berliner
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Linzertészta:

    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 db citrom reszelt héja
    • kb. 12 ek. sárgabaracklekvár

    Töltelék folyékony részéhez:

    • 15 dkg cukor
    • 0.5 liter víz

    Töltelék száraz részéhez:

    • 20 dkg darált dió
    • 30 dkg darált keksz
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • őrölt szegfűszeg
    • 1-2 ek. méz
    • 1 db citrom reszelt héja

    Piskóta a tetejére:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg liszt

    Elkészítése:

    Először a linzertésztát készítjük el. A vajat a liszttel és a dióval elmorzsoljuk, majd a porcukorral, citromreszelékkel és a tojássárgával tésztát gyúrunk. A tésztát fél órára hűtőbe helyezzük.

    A folyadék rész anyagait felforraljuk, a száraz részt kimérjük és összekeverjük. A száraz keveréket leöntjük a forró folyadékkal és összekeverjük.

    A linzer tésztát kinyújtjuk egy közepes tepsibe és megszurkáljuk villával. Berakjuk a tésztát sülni (7-10 perc) és közben elkészítjük a piskótát. A tojások szétválasztása után a tojásfehérjét felverjük a cukorral jó kemény habbá. A tojássárgáját elkeverjük és ebbe óvatosan, gyors mozdulatokkal belekeverjük. Jöhet bele a liszt.

    Az elősütött linzerlapot kivesszük a sütőből és megkenjük a lekvárral. A lekvár tetejére a diós tölteléket rakjuk és elsimítjuk. A töltelék tetejére kerül a piskóta: zacskó csücskét levágva beletesszük és díszítjük a süteményt átlósan, majd erre keresztben. Visszatesszük a sütőbe még 20-25 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá