Hozzávalók:
Linzertészta:
Töltelék folyékony részéhez:
Töltelék száraz részéhez:
Piskóta a tetejére:
Elkészítése:
Először a linzertésztát készítjük el. A vajat a liszttel és a dióval elmorzsoljuk, majd a porcukorral, citromreszelékkel és a tojássárgával tésztát gyúrunk. A tésztát fél órára hűtőbe helyezzük.
A folyadék rész anyagait felforraljuk, a száraz részt kimérjük és összekeverjük. A száraz keveréket leöntjük a forró folyadékkal és összekeverjük.
A linzer tésztát kinyújtjuk egy közepes tepsibe és megszurkáljuk villával. Berakjuk a tésztát sülni (7-10 perc) és közben elkészítjük a piskótát. A tojások szétválasztása után a tojásfehérjét felverjük a cukorral jó kemény habbá. A tojássárgáját elkeverjük és ebbe óvatosan, gyors mozdulatokkal belekeverjük. Jöhet bele a liszt.
Az elősütött linzerlapot kivesszük a sütőből és megkenjük a lekvárral. A lekvár tetejére a diós tölteléket rakjuk és elsimítjuk. A töltelék tetejére kerül a piskóta: zacskó csücskét levágva beletesszük és díszítjük a süteményt átlósan, majd erre keresztben. Visszatesszük a sütőbe még 20-25 percre.