Békebeli diós zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 2 evőkanál porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1/2 dl tej
- csipet só
Töltelékhez:
- kb 30 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 üveg sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 15 dkg csoki (tej vagy ét)
- kb 3 ek olaj
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és négy részre osztjuk.
A töltelékhez összekeverjük a diót, a cukrot és a citromhéjat.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (a tepsi mérete 30*36 cm).
Az egyik tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dió töltelékkel. Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a tésztánk. A tetejét finoman meggörgetjük sodrófával, hogy szép egyenletes legyen.
Megszurkáljuk villával, kelesztjük fél órát és 180-200 fokos sütőben megsütjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk és kevés kevés étolajjal megfelelő sűrűségűre hígítjuk.
Ha kihűlt a zserbó, akkor bevonjuk a tetejét az olvasztott csokival.
Tipp: ha kivettük a megsült tésztát egy másik tepsivel vagy tálcával finoman nyomjuk le a tetejét. Így szép egyenletes lesz, amikor a bevonásra kerül a sor és a végeredmény is gusztább :)
Szeletelés: forralunk vizet és öntsük kancsóba. Ebbe beleteszünk egy kést, ami jó éles. Az átmelegszik, letöröljük róla a vizet és a csokit megjelöljük arra a méretre, amekkora szeleteket szeretnénk. Jelölés után letöröljük a csokit és átvágjuk a tésztát is.
Először a széleket vágom le, utána már egyszerűbb a szeletelés. Mindig felezem a tésztát és így könnyebben megy az egész :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »