Békebeli diós zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 2 evőkanál porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1/2 dl tej
- csipet só
Töltelékhez:
- kb 30 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 üveg sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 15 dkg csoki (tej vagy ét)
- kb 3 ek olaj
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és négy részre osztjuk.
A töltelékhez összekeverjük a diót, a cukrot és a citromhéjat.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (a tepsi mérete 30*36 cm).
Az egyik tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dió töltelékkel. Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a tésztánk. A tetejét finoman meggörgetjük sodrófával, hogy szép egyenletes legyen.
Megszurkáljuk villával, kelesztjük fél órát és 180-200 fokos sütőben megsütjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk és kevés kevés étolajjal megfelelő sűrűségűre hígítjuk.
Ha kihűlt a zserbó, akkor bevonjuk a tetejét az olvasztott csokival.
Tipp: ha kivettük a megsült tésztát egy másik tepsivel vagy tálcával finoman nyomjuk le a tetejét. Így szép egyenletes lesz, amikor a bevonásra kerül a sor és a végeredmény is gusztább :)
Szeletelés: forralunk vizet és öntsük kancsóba. Ebbe beleteszünk egy kést, ami jó éles. Az átmelegszik, letöröljük róla a vizet és a csokit megjelöljük arra a méretre, amekkora szeleteket szeretnénk. Jelölés után letöröljük a csokit és átvágjuk a tésztát is.
Először a széleket vágom le, utána már egyszerűbb a szeletelés. Mindig felezem a tésztát és így könnyebben megy az egész :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »