Békebeli diós zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 2 evőkanál porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1/2 dl tej
- csipet só
Töltelékhez:
- kb 30 dkg darált dió
- ízlés szerint cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 1 üveg sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 15 dkg csoki (tej vagy ét)
- kb 3 ek olaj
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és négy részre osztjuk.
A töltelékhez összekeverjük a diót, a cukrot és a citromhéjat.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (a tepsi mérete 30*36 cm).
Az egyik tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dió töltelékkel. Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a tésztánk. A tetejét finoman meggörgetjük sodrófával, hogy szép egyenletes legyen.
Megszurkáljuk villával, kelesztjük fél órát és 180-200 fokos sütőben megsütjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk és kevés kevés étolajjal megfelelő sűrűségűre hígítjuk.
Ha kihűlt a zserbó, akkor bevonjuk a tetejét az olvasztott csokival.
Tipp: ha kivettük a megsült tésztát egy másik tepsivel vagy tálcával finoman nyomjuk le a tetejét. Így szép egyenletes lesz, amikor a bevonásra kerül a sor és a végeredmény is gusztább :)
Szeletelés: forralunk vizet és öntsük kancsóba. Ebbe beleteszünk egy kést, ami jó éles. Az átmelegszik, letöröljük róla a vizet és a csokit megjelöljük arra a méretre, amekkora szeleteket szeretnénk. Jelölés után letöröljük a csokit és átvágjuk a tésztát is.
Először a széleket vágom le, utána már egyszerűbb a szeletelés. Mindig felezem a tésztát és így könnyebben megy az egész :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »