Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bejgli kelesztés nélkül recept

Bejgli kelesztés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók: ( 3 rúd lesz a tésztából )

    • 1 pohár tejföl ( 2 dl )
    • 1 pohár sertés zsír ( 2 dl )
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 kávéskanál só
    • 1 csomag élesztő ( 5 dkg )
    • kb 50-60 dkg liszt

    Kenéshez:

    Mák töltelék ( 3 rúdhoz ):

    • 50 dkg mák
    • 40 dkg cukor
    • tej
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Ízesíteni lehet :

    • reszelt citromhéj
    • mazsola
    • aszalt gyümölcsök
    • birsalmasajt

    Dió töltelék ( 3 rúdhoz ):

    • 50 dkg dió
    • 40 dkg cukor
    • tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • Ízesíteni ugyanazokkal lehet, mint a mákost

    Elkészítése:

    A tejfölt, a zsírt, a cukrot és a sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. Egy nem túl kemény tésztát készítünk, amit három részre osztunk.

    A tölteléket előre elkészíthetjük. A mákhoz, vagy a dióhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy pici tejet. Ezzel már megtölthetjük a bejglit, vagy még ízesíthetjük a fent felsorolt alapanyagokkal.

    A tésztából három téglalapot nyújtunk, majd feltekerjük (ne túl szorosra), lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával és már mehet is a sütőbe. 180 fokon 30-35 percig sütjük.

    Most készítettem el házi szilvalekvárral, isteni és kakaóval is finom volt. A második kép arról készült.

    Tipp:

    Nem szabad nagyon kiszárítani,mert kemény lesz a tésztája. A zsír szoba hőmérsékletű legyen, nem szabad megolvasztani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá