Hozzávalók: ( 3 rúd lesz a tésztából )
Kenéshez:
Mák töltelék ( 3 rúdhoz ):
Ízesíteni lehet :
Dió töltelék ( 3 rúdhoz ):
Elkészítése:
A tejfölt, a zsírt, a cukrot és a sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. Egy nem túl kemény tésztát készítünk, amit három részre osztunk.
A tölteléket előre elkészíthetjük. A mákhoz, vagy a dióhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy pici tejet. Ezzel már megtölthetjük a bejglit, vagy még ízesíthetjük a fent felsorolt alapanyagokkal.
A tésztából három téglalapot nyújtunk, majd feltekerjük (ne túl szorosra), lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával és már mehet is a sütőbe. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Most készítettem el házi szilvalekvárral, isteni és kakaóval is finom volt. A második kép arról készült.
Nem szabad nagyon kiszárítani,mert kemény lesz a tésztája. A zsír szoba hőmérsékletű legyen, nem szabad megolvasztani.