Bejgli kelesztés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók: ( 3 rúd lesz a tésztából )

  • 1 pohár tejföl ( 2 dl )
  • 1 pohár sertés zsír ( 2 dl )
  • 2 egész tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csomag élesztő ( 5 dkg )
  • kb 50-60 dkg liszt

Kenéshez:

  • 1 tojás

Mák töltelék ( 3 rúdhoz ):

  • 50 dkg mák
  • 40 dkg cukor
  • tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

Ízesíteni lehet :

  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • aszalt gyümölcsök
  • birsalmasajt

Dió töltelék ( 3 rúdhoz ):

  • 50 dkg dió
  • 40 dkg cukor
  • tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Ízesíteni ugyanazokkal lehet, mint a mákost

Elkészítése:

A tejfölt, a zsírt, a cukrot és a sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel. Egy nem túl kemény tésztát készítünk, amit három részre osztunk.

A tölteléket előre elkészíthetjük. A mákhoz, vagy a dióhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot és egy pici tejet. Ezzel már megtölthetjük a bejglit, vagy még ízesíthetjük a fent felsorolt alapanyagokkal.

A tésztából három téglalapot nyújtunk, majd feltekerjük (ne túl szorosra), lekenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával és már mehet is a sütőbe. 180 fokon 30-35 percig sütjük.

Most készítettem el házi szilvalekvárral, isteni és kakaóval is finom volt. A második kép arról készült.

Tipp:

Nem szabad nagyon kiszárítani,mert kemény lesz a tésztája. A zsír szoba hőmérsékletű legyen, nem szabad megolvasztani.