Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi kocka recept

Bécsi kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Felső laphoz:

    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 dkg porcukor
    • 5 ek hideg víz
    • 35 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor

    Középső laphoz:

    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg tortadara

    Alsó laphoz (vizes piskóta):

    • 25 dkg porcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db citrom héja és leve
    • 20 dkg liszt
    • 4 ek forró víz
    • 1 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 7,5 dl tej
    • 10 ek rétesliszt
    • 20 dkg porcukor
    • 30 dkg Ráma margarin
    • 1 db citrom leve

    A tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 2 ek étolaj

    Továbbá:

    • 31×37 cm-es tepsi
    • szilikonos sütőpapír

    Elkészítése:

    Az alsó lap:
    A tojás sárgákat a porcukorral, a hideg vízzel habosra keverjük és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
    160 fokon, lassú tűznél megsütjük.

    A középső lap:
    A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
    180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A 3. lap:
    A tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. Jól kidolgozzuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a masszába óvatosan belekeverjük.
    Egy 31×37 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztamasszát beleöntjük és elsimítjuk.
    180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

    A krém készítése:

    A tejet a cukorral, a liszttel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.
    A margarinnal összekeverjük és a citrom levével jól kihabosítjuk, hűtőbe tesszük a tészta betöltéséig.

    A 3. lap az alsó lap, ami egy vizes piskóta. Fele krémet rásimítjuk, befedjük a tortadarás lappal, rákenjük a krém másik felét és befedjük a maradék lappal. Az első, fedő lap hullámos, enyhén “göröngyös”.
    A csokoládémáz is elhagyható. Úgy is szép, mutatós sütemény.

    Csokoládémáz:
    A hozzávalóit vízgőz felett összeolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.

    Tipp:


    Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam,nagyon megtetszett és megsütöttem.
    Eredetileg a felső lapot ketté vágjuk és így nem kell hozzá a 3. lap.
    Mivel gáztepsi méretre szólt a recept, abban is több méret van, az enyém nagyon nagy méret, így a lapom vékony lett ahhoz, hogy elvágjam, a képen is látható.
    Emiatt sütöttem a 3. lapnak egy vizes piskótát.
    Ha kisebb méretű tepsiben készül,akkor ketté vágható a tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá