Bársonyos kókusztekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Keksztekercshez:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál baracklekvár
- 10 ml rumaroma
- 1 adag lefőtt kávé
- tej szükség szerint
Piskótához:
- 2*6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2*5 evőkanál liszt
- 2*6 evőkanál cukor
- 2*2 evőkanál holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 2*50 ml olaj
- 2*50 ml víz
- piros ételfesték
Töltelék a keksztekercshez:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 1,3 l tej
- 3 fehércsokis ízű pudingpor
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 60 dkg margarin
- 70 dkg porcukor
Elkészítése:
Keksztekercs:
A massza hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 felé vesszük. Kókuszreszelékkel megszórt alufólián 35 cm hosszúságúra nyújtjuk, mint a tepsi, amiben a piskótát sütjük.
Kókuszos krém:
A margarint a cukorral jól kikeverjük, ezt is 4 felé vesszük, majd a kinyújtott tésztára kenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
Piskóta:
5 tojást szétválasztunk és a fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk. A sárgáját a maradék 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 50 ml a vizet és olajat. Ezt a fehérjéhez óvatosan hozzákeverjük.
5 ek lisztet 2 ek kakaóporral és fél cs sütőporral összekeverünk, majd a tojásokhoz szitáljuk és ezt is óvatosan elkeverjük benne. Piros ételfestékkel színezzük.
Egy kb 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és kb 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A maradék aéapanyagokból sütünk még egy piskótát, majd a lapokat kihátjük.
Krém:
1 l tejben sűrűre főzzük a fehércsokis ízű pudingot. 3 dl tejben felőzzük a puncs ízű pudingport, majd kihűtjük a pudingokat.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd 6 evőkanálnyit a puncs pudinggal a többit a fehércsokissal dolgozzuk össze.
Összeállítás:
A piskótát megkenjük a fehércsokis krém felével, majd arányosan elosztva ráhelyezzük a keksztekercseket.
A tekercsek közti rést kitöltjük a puncsos krémmel és erre kenjük a maradék fehércsokis krémet. Ráhelyezzük a másik piskótalapot és megszórjuk porcukorral. 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
Szeletelésnél ügyeljünk rá, hogy minden szelet közepére jusson egy tekercs.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









