Bársonyos kókusztekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Keksztekercshez:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 10 ml rumaroma
  • 1 adag lefőtt kávé
  • tej szükség szerint

Piskótához:

  • 2*6 tojás
  • 2*5 evőkanál liszt
  • 2*6 evőkanál cukor
  • 2*2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2*50 ml olaj
  • 2*50 ml víz
  • piros ételfesték

Töltelék a keksztekercshez:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Krém:

  • 1,3 l tej
  • 3 fehércsokis ízű pudingpor
  • 1 cs puncs ízű pudingpor
  • 60 dkg margarin
  • 70 dkg porcukor

Elkészítése:

Keksztekercs:

A massza hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 felé vesszük. Kókuszreszelékkel megszórt alufólián 35 cm hosszúságúra nyújtjuk, mint a tepsi, amiben a piskótát sütjük.

Kókuszos krém:

A margarint a cukorral jól kikeverjük, ezt is 4 felé vesszük, majd a kinyújtott tésztára kenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük.

Piskóta:

5 tojást szétválasztunk és a fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk. A sárgáját a maradék 3 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 50 ml a vizet és olajat. Ezt a fehérjéhez óvatosan hozzákeverjük.

5 ek lisztet 2 ek kakaóporral és fél cs sütőporral összekeverünk, majd a tojásokhoz szitáljuk és ezt is óvatosan elkeverjük benne. Piros ételfestékkel színezzük.

Egy kb 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és kb 25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A maradék aéapanyagokból sütünk még egy piskótát, majd a lapokat kihátjük.

Krém:

1 l tejben sűrűre főzzük a fehércsokis ízű pudingot. 3 dl tejben felőzzük a puncs ízű pudingport, majd kihűtjük a pudingokat.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd 6 evőkanálnyit a puncs pudinggal a többit a fehércsokissal dolgozzuk össze.

Összeállítás:

A piskótát megkenjük a fehércsokis krém felével, majd arányosan elosztva ráhelyezzük a keksztekercseket.

A tekercsek közti rést kitöltjük a puncsos krémmel és erre kenjük a maradék fehércsokis krémet. Ráhelyezzük a másik piskótalapot és megszórjuk porcukorral. 2-3 órát hűtőben pihentetjük.

Szeletelésnél ügyeljünk rá, hogy minden szelet közepére jusson egy tekercs.