Barack süti recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 cs sütőpor
- 2 dl tej
- 80 dkg finomliszt
Krém:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 üvegcse rumaroma
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- a tészta kikapart része
Díszítéshez:
- piros és zöld ételfesték
- kristálycukor
Elkészítése:
A puha zsírt kikeverem a tojássárgákkal, porcukorral, sütőporral, a tejjel és 20 dkg liszttel.
Becsomagolva fél órát pihentetem hűtőben, majd utána beledolgozom a többi lisztet is.
A tésztából diónyi méretű golyókat formálok, majd 180 fokon megsütöm. Amikor az alja világos barna, akkor kész.
Ha kihűlt, kikaparom a közepét, de óvatosan, mert törik!
A krémhez a vajat kihabosítom a porcukorral, majd hozzáadom a többi alapanyagot és jól elkeverem.
Megtöltöm a krémmel a tésztát és 2-2-őt összeragasztok.
Vízben feloldott zöld és rózsaszín vagy naracssárga festékbe mártom az egyik, majd másik felé, de éppen csak egy pillanatra!
Ezután beledobom a kristálycukorba, megforgatom és egy éjszakára a tálcán hagyom, hogy száradjon.
Végül dobozba rakom. Nem hűtőbe, mert kemény lesz! Nem romlik, akár 2 hetet is bír!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









