Barack süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg zsír
- 30 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpor
- 2 dl tej
- 80 dkg finomliszt
Krém:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 üvegcse rumaroma
- 10 dkg darált dió
- 1 ek kakaópor
- a tészta kikapart része
Díszítéshez:
- piros és zöld ételfesték
- kristálycukor
Elkészítése:
A puha zsírt kikeverem a tojássárgákkal, porcukorral, sütőporral, a tejjel és 20 dkg liszttel.
Becsomagolva fél órát pihentetem hűtőben, majd utána beledolgozom a többi lisztet is.
A tésztából diónyi méretű golyókat formálok, majd 180 fokon megsütöm. Amikor az alja világos barna, akkor kész.
Ha kihűlt, kikaparom a közepét, de óvatosan, mert törik!
A krémhez a vajat kihabosítom a porcukorral, majd hozzáadom a többi alapanyagot és jól elkeverem.
Megtöltöm a krémmel a tésztát és 2-2-őt összeragasztok.
Vízben feloldott zöld és rózsaszín vagy naracssárga festékbe mártom az egyik, majd másik felé, de éppen csak egy pillanatra!
Ezután beledobom a kristálycukorba, megforgatom és egy éjszakára a tálcán hagyom, hogy száradjon.
Végül dobozba rakom. Nem hűtőbe, mert kemény lesz! Nem romlik, akár 2 hetet is bír!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »