Barack süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg zsír
  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs sütőpor
  • 2 dl tej
  • 80 dkg finomliszt

Krém:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 10 dkg darált dió
  • 1 ek kakaópor
  • a tészta kikapart része

Díszítéshez:

  • piros és zöld ételfesték
  • kristálycukor

Elkészítése:

A puha zsírt kikeverem a tojássárgákkal, porcukorral, sütőporral, a tejjel és 20 dkg liszttel.

Becsomagolva fél órát pihentetem hűtőben, majd utána beledolgozom a többi lisztet is.

A tésztából diónyi méretű golyókat formálok, majd 180 fokon megsütöm. Amikor az alja világos barna, akkor kész.

Ha kihűlt, kikaparom a közepét, de óvatosan, mert törik!

A krémhez a vajat kihabosítom a porcukorral, majd hozzáadom a többi alapanyagot és jól elkeverem.

Megtöltöm a krémmel a tésztát és 2-2-őt összeragasztok.

Vízben feloldott zöld és rózsaszín vagy naracssárga festékbe mártom az egyik, majd másik felé, de éppen csak egy pillanatra!

Ezután beledobom a kristálycukorba, megforgatom és egy éjszakára a tálcán hagyom, hogy száradjon.

Végül dobozba rakom. Nem hűtőbe, mert kemény lesz! Nem romlik, akár 2 hetet is bír!