Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A puha zsírt kikeverem a tojássárgákkal, porcukorral, sütőporral, a tejjel és 20 dkg liszttel.
Becsomagolva fél órát pihentetem hűtőben, majd utána beledolgozom a többi lisztet is.
A tésztából diónyi méretű golyókat formálok, majd 180 fokon megsütöm. Amikor az alja világos barna, akkor kész.
Ha kihűlt, kikaparom a közepét, de óvatosan, mert törik!
A krémhez a vajat kihabosítom a porcukorral, majd hozzáadom a többi alapanyagot és jól elkeverem.
Megtöltöm a krémmel a tésztát és 2-2-őt összeragasztok.
Vízben feloldott zöld és rózsaszín vagy naracssárga festékbe mártom az egyik, majd másik felé, de éppen csak egy pillanatra!
Ezután beledobom a kristálycukorba, megforgatom és egy éjszakára a tálcán hagyom, hogy száradjon.
Végül dobozba rakom. Nem hűtőbe, mert kemény lesz! Nem romlik, akár 2 hetet is bír!