Banános krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g porcukor
- 20 g kakaópor
- 100 g darált dió
- 3 ek finomliszt
- 2 ek rétesliszt
- 1 kk sütőpor
A csokikrémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g kristálycukor
- 100 g csokoládé
- 2 ek lefőzött erős nescafé (helyettesíthető kakaóporral is)
- 250 g vaj
A karamellkrémhez:
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 120 g kristálycukor
- 1,5 csomag karamellás pudingpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A habhoz:
- 5 dl habtejszín
Ezenkívül:
- 4 banán
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet.
Egy sütőpapírral bélelt 35*27 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A csokikrémhez a tojásokat, a cukrot, a csokit és a nescafét/kakaóport sűrűre főzzük keverjük kb 15-20 perc alatt. A vajat habosra kikeverjük és darabokban belekeverjük a kihűlt csokikrémbe.
A karamellkrémhez a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tejet a cukor másik felével felforraljuk. A vízben elkeverjük a pudingport, beleöntjük a tejbe és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A forró pudingba óvatosan belekeverjük a habot.
A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztát megkenjük a csokikrémmel, rárakjuk a banánkarikákat és a banánra rákenjük a karamellkrémet. A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
Ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük és rásimítjuk a karamellkrémre. Egy mintát vagy stencilt ráhelyezünk és kakaóporral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »