Banános krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g porcukor
- 20 g kakaópor
- 100 g darált dió
- 3 ek finomliszt
- 2 ek rétesliszt
- 1 kk sütőpor
A csokikrémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g kristálycukor
- 100 g csokoládé
- 2 ek lefőzött erős nescafé (helyettesíthető kakaóporral is)
- 250 g vaj
A karamellkrémhez:
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 120 g kristálycukor
- 1,5 csomag karamellás pudingpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A habhoz:
- 5 dl habtejszín
Ezenkívül:
- 4 banán
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet.
Egy sütőpapírral bélelt 35*27 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A csokikrémhez a tojásokat, a cukrot, a csokit és a nescafét/kakaóport sűrűre főzzük keverjük kb 15-20 perc alatt. A vajat habosra kikeverjük és darabokban belekeverjük a kihűlt csokikrémbe.
A karamellkrémhez a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tejet a cukor másik felével felforraljuk. A vízben elkeverjük a pudingport, beleöntjük a tejbe és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A forró pudingba óvatosan belekeverjük a habot.
A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztát megkenjük a csokikrémmel, rárakjuk a banánkarikákat és a banánra rákenjük a karamellkrémet. A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
Ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük és rásimítjuk a karamellkrémre. Egy mintát vagy stencilt ráhelyezünk és kakaóporral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »