Banános krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g porcukor
- 20 g kakaópor
- 100 g darált dió
- 3 ek finomliszt
- 2 ek rétesliszt
- 1 kk sütőpor
A csokikrémhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g kristálycukor
- 100 g csokoládé
- 2 ek lefőzött erős nescafé (helyettesíthető kakaóporral is)
- 250 g vaj
A karamellkrémhez:
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 120 g kristálycukor
- 1,5 csomag karamellás pudingpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A habhoz:
- 5 dl habtejszín
Ezenkívül:
- 4 banán
- kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet.
Egy sütőpapírral bélelt 35*27 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A csokikrémhez a tojásokat, a cukrot, a csokit és a nescafét/kakaóport sűrűre főzzük keverjük kb 15-20 perc alatt. A vajat habosra kikeverjük és darabokban belekeverjük a kihűlt csokikrémbe.
A karamellkrémhez a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tejet a cukor másik felével felforraljuk. A vízben elkeverjük a pudingport, beleöntjük a tejbe és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A forró pudingba óvatosan belekeverjük a habot.
A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztát megkenjük a csokikrémmel, rárakjuk a banánkarikákat és a banánra rákenjük a karamellkrémet. A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
Ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük és rásimítjuk a karamellkrémre. Egy mintát vagy stencilt ráhelyezünk és kakaóporral megszórjuk.