Banános krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 120 g porcukor
  • 20 g kakaópor
  • 100 g darált dió
  • 3 ek finomliszt
  • 2 ek rétesliszt
  • 1 kk sütőpor

A csokikrémhez:

  • 2 tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 100 g csokoládé
  • 2 ek lefőzött erős nescafé (helyettesíthető kakaóporral is)
  • 250 g vaj

A karamellkrémhez:

  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 120 g kristálycukor
  • 1,5 csomag karamellás pudingpor
  • 3 tojásfehérje

A habhoz:

  • 5 dl habtejszín

Ezenkívül:

  • 4 banán
  • kakaópor a díszítéshez

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet.

Egy sütőpapírral bélelt 35*27 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A csokikrémhez a tojásokat, a cukrot, a csokit és a nescafét/kakaóport sűrűre főzzük keverjük kb 15-20 perc alatt. A vajat habosra kikeverjük és darabokban belekeverjük a kihűlt csokikrémbe.

A karamellkrémhez a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tejet a cukor másik felével felforraljuk. A vízben elkeverjük a pudingport, beleöntjük a tejbe és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A forró pudingba óvatosan belekeverjük a habot.

A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztát megkenjük a csokikrémmel, rárakjuk a banánkarikákat és a banánra rákenjük a karamellkrémet. A süteményt 1 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.

Ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük és rásimítjuk a karamellkrémre. Egy mintát vagy stencilt ráhelyezünk és kakaóporral megszórjuk.