Banános fordított sütemény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 pohár nagy joghurt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 8 dkg darált dió
- 1 kis kanál sütőpor
- egy kis kanál szódabikarbóna
- egy fél citrom leve
- 4 banán
Elkészítése:
A formát sütőpapírral béleljük, 1 dkg vajjal megkenjünk, és egyenletesen rászitáljuk a porcukrot. A lisztet, a diót, a sütőport és a szódabikarbónát elkeverjük.
A vajat kézi mixerrel habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a villával pürésített banánt, egyenként az egész tojásokat, és rászitáljuk a száraz hozzávalókat. Egynemű masszává forgatjuk, a joghurttal lazítjuk.
A banánokat meghámozunk, lapjában félbevágunk, és a vágott felületet megkenjük a citrom levével. Lefele fordítva a formába rendezzük, rákanalazzuk a tésztát, és óvatosan elegyengetjük.
Tűpróba után kivehető, figyelni kell nehogy a banánba szúrjunk mert az puha marad, és nehogy azt gondoljuk hogy még nem jó a tészta…. ( én is majdnem így jártam.. :) )
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.