Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Balaton kocka recept

Balaton kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek víz
    • 6 ek kristálycukor
    • 12 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    A kakaós piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek víz
    • 5 ek kristálycukor
    • 8 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 0,5 l tej
    • 1 cs vaniliás pudingpor
    • 12 dkg kristálycukor
    • 2 dkg kakaópor
    • 2 csg vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat a vizet és a cukrot jó sűrűre keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben (180 fok), sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben megsütjük. Kihűtjük, majd ketté vágjuk.

    A kakaós ugyanígy készül, csak a liszthez nemcsak a sütőport, hanem a kakaóport is hozzákeverjük, így adagoljuk a masszához.
    Ugyanúgy sütjük és ugyanabban a tepsiben, mint a másikat, majd kihűtjük.

    A krémhez egy lábasba tesszük a pudingport, kakaóport, vaniliás cukrot és annyit tejet, amivel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és állandó kevergetés mellet sűrűre főzzük. Végül belekeverjük a cukrot is. Egyet forralunk rajta, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, elkeverjük benne a kihabosított margarint.

    Egy sima piskótát tálcára tesszünk, megkenjük a krém 1/3-ával, erre tesszük a kakaós piskótát, majd ismét krém, fehér piskóta, és egy kevéske krém a tetejére. Tetejére tortadarát vagy csokireszeléket szórhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá