Baklava tekercsek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 30*15-20 cm-es tepsihez:
- 12 db réteslap
- 300 g olvasztott vaj
- 150 g dió
- 150 g mák
- 120 g cukor
- 1 tk őrölt fahéj
A sziruphoz:
- 280 ml víz
- 250 g cukor
- 100 g méz
- 1 narancs leve
A díszítéshez:
- dió és mák
Elkészítése:
A szirup a legfontosabb. Ehhez minden hozzávalót egy lábasba rakunk, felforraljuk és közepes lángon hagyjuk gyöngyözni kb 10 percig.
A szóráshoz a diót és a mákot fele-fele cukorral összekeverjük, a mákot esetlegesen át is darálhatjuk.
A réteslapokból hármat egymásra helyezünk úgy, hogy mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal. A harmadik lapot is megkenjük kevés vajjal, megszórjuk a cukros keverékkel, majd félbevágjuk. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük mindkét cukros réteslapot, kb 3 cm-es darabokra vágjuk és egy enyhén kivajazott tepsibe rakosgatjuk őket, viszonylag szorosan egymás mellé.
Addig folytatjuk, míg el nem fogy a réteslap.
Mikor tele lett a tepsi a kis baklava tekercsekkel, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk őket kb 35-40 percre, majd még melegen lelocsoljuk a cukorsziruppal.
Díszítésnek a diós csíkot darált vagy durvára vágott dióval, a mákos tekercsek sávját pedig darált mákkal szórjuk.
Tipp:
Nagyon édes (bár szerintem közel nem annyira, mint az eredeti verziója), de annyira eteti magát… Különösen jó, hogy falatnyi kis tekercsekről van szó, így mikor elmész a tepsi mellett gyorsan csak bekapsz 1-1 darabot. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »