Bakacsók recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók egy 18*25 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál forró víz
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 dl fekete kávé (hideg)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és forró vízzel fehéredésig verjük.
A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simára keverjük, majd a szárazanyaggal csomómentesre dolgozzuk.
A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük.
A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kávéval simára dolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A süteményt pirított, vágott dióval vagy csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.