Bakacsók recept

Hozzávalók egy 18*25 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál forró víz
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 dl fekete kávé (hideg)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és forró vízzel fehéredésig verjük.
A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simára keverjük, majd a szárazanyaggal csomómentesre dolgozzuk.
A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük.
A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kávéval simára dolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A süteményt pirított, vágott dióval vagy csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »