Baileyses, sajtkrémes desszert recept

Hozzávalók:
- 20 dkg kakaós keksz
- 20 dkg háztartási keksz
- 2 tasak baileys ízű kapucsinópor
- 5 cl baileys krémlikör
- 25 dkg mascarpone
Bevonáshoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg étcsokládé
Elkészítése:
A kakaós kekszet daráljuk finomra. A háztartási kekszet daráljuk kissé darabosra.
A kétféle kekszet rakjuk egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a kapucsínóport, krémlikőrt és a krémsajtot. Keverjük össze az egészet, majd formázzunk kisebb kockákat vagy tetszőleges formákat a masszából. Rakjuk hűtőbe 30-40 percre, ahol kicsit megkeményedik a massza.
A fehér csokit és az étcsokit olvasszuk fel külön-külön gőz felett, majd forgassuk bele a kekszkockákat.
Rakjuk egy sütőpapírral bélelt tálcára a sütiket, majd tegyük a hűtőbe 20-30 percre, hogy a csokimáz meg tudjon dermedni.
A megdermedt csokimázra csorgasunk csoki csíkokat, majd ismét rakjuk a sütiket tálalásig a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »