Baileyses, sajtkrémes desszert recept
Hozzávalók:
- 20 dkg kakaós keksz
- 20 dkg háztartási keksz
- 2 tasak baileys ízű kapucsinópor
- 5 cl baileys krémlikör
- 25 dkg mascarpone
Bevonáshoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg étcsokládé
Elkészítése:
A kakaós kekszet daráljuk finomra. A háztartási kekszet daráljuk kissé darabosra.
A kétféle kekszet rakjuk egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a kapucsínóport, krémlikőrt és a krémsajtot. Keverjük össze az egészet, majd formázzunk kisebb kockákat vagy tetszőleges formákat a masszából. Rakjuk hűtőbe 30-40 percre, ahol kicsit megkeményedik a massza.
A fehér csokit és az étcsokit olvasszuk fel külön-külön gőz felett, majd forgassuk bele a kekszkockákat.
Rakjuk egy sütőpapírral bélelt tálcára a sütiket, majd tegyük a hűtőbe 20-30 percre, hogy a csokimáz meg tudjon dermedni.
A megdermedt csokimázra csorgasunk csoki csíkokat, majd ismét rakjuk a sütiket tálalásig a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »









