Baileyses, sajtkrémes desszert recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 dkg kakaós keksz
- 20 dkg háztartási keksz
- 2 tasak baileys ízű kapucsinópor
- 5 cl baileys krémlikör
- 25 dkg mascarpone
Bevonáshoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg étcsokládé
Elkészítése:
A kakaós kekszet daráljuk finomra. A háztartási kekszet daráljuk kissé darabosra.
A kétféle kekszet rakjuk egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a kapucsínóport, krémlikőrt és a krémsajtot. Keverjük össze az egészet, majd formázzunk kisebb kockákat vagy tetszőleges formákat a masszából. Rakjuk hűtőbe 30-40 percre, ahol kicsit megkeményedik a massza.
A fehér csokit és az étcsokit olvasszuk fel külön-külön gőz felett, majd forgassuk bele a kekszkockákat.
Rakjuk egy sütőpapírral bélelt tálcára a sütiket, majd tegyük a hűtőbe 20-30 percre, hogy a csokimáz meg tudjon dermedni.
A megdermedt csokimázra csorgasunk csoki csíkokat, majd ismét rakjuk a sütiket tálalásig a hűtőbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.