Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baileyses, sajtkrémes desszert recept

Baileyses, sajtkrémes desszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg kakaós keksz
    • 20 dkg háztartási keksz
    • 2 tasak baileys ízű kapucsinópor
    • 5 cl baileys krémlikör
    • 25 dkg mascarpone

    Bevonáshoz:

    • 15 dkg fehér csokoládé
    • 15 dkg étcsokládé

    Elkészítése:

    A kakaós kekszet daráljuk finomra. A háztartási kekszet daráljuk kissé darabosra.

    A kétféle kekszet rakjuk egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a kapucsínóport, krémlikőrt és a krémsajtot. Keverjük össze az egészet, majd formázzunk kisebb kockákat vagy tetszőleges formákat a masszából. Rakjuk hűtőbe 30-40 percre, ahol kicsit megkeményedik a massza.

    A fehér csokit és az étcsokit olvasszuk fel külön-külön gőz felett, majd forgassuk bele a kekszkockákat.

    Rakjuk egy sütőpapírral bélelt tálcára a sütiket, majd tegyük a hűtőbe 20-30 percre, hogy a csokimáz meg tudjon dermedni.

    A megdermedt csokimázra csorgasunk csoki csíkokat, majd ismét rakjuk a sütiket tálalásig a hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá