Baileyses, sajtkrémes desszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg kakaós keksz
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 2 tasak baileys ízű kapucsinópor
  • 5 cl baileys krémlikör
  • 25 dkg mascarpone

Bevonáshoz:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg étcsokládé

Elkészítése:

A kakaós kekszet daráljuk finomra. A háztartási kekszet daráljuk kissé darabosra.

A kétféle kekszet rakjuk egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a kapucsínóport, krémlikőrt és a krémsajtot. Keverjük össze az egészet, majd formázzunk kisebb kockákat vagy tetszőleges formákat a masszából. Rakjuk hűtőbe 30-40 percre, ahol kicsit megkeményedik a massza.

A fehér csokit és az étcsokit olvasszuk fel külön-külön gőz felett, majd forgassuk bele a kekszkockákat.

Rakjuk egy sütőpapírral bélelt tálcára a sütiket, majd tegyük a hűtőbe 20-30 percre, hogy a csokimáz meg tudjon dermedni.

A megdermedt csokimázra csorgasunk csoki csíkokat, majd ismét rakjuk a sütiket tálalásig a hűtőbe.