Baci di dama recept

Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg gesztenyeliszt
- 15 dkg török mogyoró
- 10 dkg eritrit
- 15 dkg margarin
- 5 csepp vaníliakivonat
- 1 narancs reszelt héja
- csipet só
A töltelékhez:
- 10 dkg étcsokoládé (GM)
Elkészítése:
A mogyorót megpirítjuk és ha kihűlt, ledaráljuk.
A lisztet, a vajat, az eritritet, a lereszelt narancshéjat, vaníliakivonatot és a sót egy tálba tesszük és összegyúrjuk a ledarált mogyoróval. Ezután a hűtőben pihentetjük 30 percig.
Diónyi golyókat formázunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon kb 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, olvasztott étcsokival összeragasztunk két csókot, majd a maradék csokival díszítjük.
Tipp:
Olaszországban ezt a kekszet minden alkalomra szívesen veszik, sütik az olaszok. Többféle változata van, a mogyorót gyakran cserélik mandulára vagy dióra. A tölteléke azonban minden esetben jó minőségű étcsoki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »