Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Azonnal puha mézeskalács recept

Azonnal puha mézeskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 3 kk szódabikarbóna
    • 30 dkg porcukor
    • 30 dkg margarin
    • 2,5 dl vegyes méz
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mézeskalács fűszerkeverék (fél csomag)

    Íróka:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 250 g porcukor
    • pár csepp citromlé

    Elkészítése:

    A finomlisztet összekeverjük a szódabikarbónával és elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, hozzáadjuk a tojástokat, a mézet és a porcukrot is, majd összedolgozzuk.

    Kilisztezett deszkán 0,5-0,7 cm vastagságúra nyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a formákat és előmelegített, 180 fokos sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük.

    A mázhoz a tojásfehérjét elkeverjük a porcukorral és pár csepp citromlével, majd kemény habbá felverjük. Színezéshez gél vagy por állagú festéket használjunk!

    Az írókával tetszés szerint díszítjük a kihűlt kalácsokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá