Azonnal puha mézeskalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Azonnal puha mézeskalács

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 3 kk szódabikarbóna
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg margarin
  • 2,5 dl vegyes méz
  • 3 nagyobb tojás
  • mézeskalács fűszerkeverék (fél csomag)

Íróka:

  • 1 tojásfehérje
  • 250 g porcukor
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:

A finomlisztet összekeverjük a szódabikarbónával és elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, hozzáadjuk a tojástokat, a mézet és a porcukrot is, majd összedolgozzuk.

Kilisztezett deszkán 0,5-0,7 cm vastagságúra nyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a formákat és előmelegített, 180 fokos sütőben 8-12 perc alatt készre sütjük.

A mázhoz a tojásfehérjét elkeverjük a porcukorral és pár csepp citromlével, majd kemény habbá felverjük. Színezéshez gél vagy por állagú festéket használjunk!

Az írókával tetszés szerint díszítjük a kihűlt kalácsokat.