Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ausztrál répás süt recept

Ausztrál répás süt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 500 g sárgarépa
    • 250 g dió
    • 250 g teljes kiőrlésű liszt
    • 2 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 tk fahéj
    • 150 g mazsola
    • 250 g barna cukor
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 ml napraforgó olaj

    A krémhez:

    • 250 g mascarpone
    • 80 g porcukor
    • 50 g vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)

    A tepsi kikenéséhez:

    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A sárgarépát megpucoljuk, durvára reszeljük, a diót finomra vágjuk és tálban összekeverjük őket. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.

    Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget. Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32 x 25 x 4 cm-eset használtam) és elegyengetjük a tetejét.

    Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a süti kihűlt, a tepsiből tálcára tesszük, rákenjük a tetejére a krémet. Kockákra vágva tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá