Ausztrál répás süt recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g sárgarépa
- 250 g dió
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tk fahéj
- 150 g mazsola
- 250 g barna cukor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 ml napraforgó olaj
A krémhez:
- 250 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 50 g vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)
A tepsi kikenéséhez:
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A sárgarépát megpucoljuk, durvára reszeljük, a diót finomra vágjuk és tálban összekeverjük őket. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.
Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget. Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32 x 25 x 4 cm-eset használtam) és elegyengetjük a tetejét.
Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a süti kihűlt, a tepsiből tálcára tesszük, rákenjük a tetejére a krémet. Kockákra vágva tálaljuk.