Ausztrál répás süt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 500 g sárgarépa
  • 250 g dió
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
  • 150 g mazsola
  • 250 g barna cukor
  • 4 db tojás
  • 250 ml napraforgó olaj

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)

A tepsi kikenéséhez:

  • 1 ek vaj

Elkészítése:

A sárgarépát megpucoljuk, durvára reszeljük, a diót finomra vágjuk és tálban összekeverjük őket. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.

Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget. Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32 x 25 x 4 cm-eset használtam) és elegyengetjük a tetejét.

Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a süti kihűlt, a tepsiből tálcára tesszük, rákenjük a tetejére a krémet. Kockákra vágva tálaljuk.