Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás, unicumos, krémes kocka recept

Aszalt szilvás, unicumos, krémes kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek liszt
    • 10 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • 200 g aszalt szilva
    • 4 cl unicum

    A kakaós–unicumos krémhez:

    • 4 dl tejszín
    • 1,5 ek kakaópor
    • 2 ek porcukor
    • 2 cl unicum

    A bevonáshoz:

    • 125 g étcsokoládé
    • 30 g vaj
    • pár aszalt szilva a díszítéshez

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalói egy 40*25 cm-es tepsire értendőek!

    Az aszalt szilvát forró vízbe áztatjuk 1 órára, majd lecsöpögtetjük. Néhány szebb darabot meghagyunk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. 4 cl aszalt szilvás unicummal összekeverjük és többször megforgatjuk. Míg a piskótát kikeverjük, állni hagyjuk!

    A tojásokat szétválasszuk. A fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadagoljuk a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A masszából 3 csíkot teszünk a tepsibe (nagyjából 2/3 rész). A megmaradt 1/3 részbe kakaóport keverünk, ezt öntjük a fehér részek közé, majd kanál nyelével „márványozzuk”. Hosszanti és kereszt irányban húzzuk a kanál nyelét. Rászórjuk az aszalt szilvát és előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    A krémhez a tejszínt felverjük és porcukrot, kakaóport, valamint unicumot keverünk bele.

    Mikor a piskóta megsült, kihűlés után sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a teteje kerüljön alulra. Két lapba vágjuk a tésztát, maj a felső részt félretesszük. Az alsó részt megkenjük az elkészült krémmel. A félretett lapot rátesszük a krémre.

    Az étcsokoládéból és vajból mázat készítünk, amibe először a fogpiszkálóra tűzött szilvákat mártjuk, amikkel a kész sütit díszítjük. Ezeket sütőpapírra rakjuk kihűlni. A mázzal a süti tetejét bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva, aszalt szilvával díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá