Hozzávalók:
A piskótához:
A kakaós–unicumos krémhez:
A bevonáshoz:
Elkészítése:
A piskóta hozzávalói egy 40*25 cm-es tepsire értendőek!
Az aszalt szilvát forró vízbe áztatjuk 1 órára, majd lecsöpögtetjük. Néhány szebb darabot meghagyunk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. 4 cl aszalt szilvás unicummal összekeverjük és többször megforgatjuk. Míg a piskótát kikeverjük, állni hagyjuk!
A tojásokat szétválasszuk. A fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadagoljuk a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A masszából 3 csíkot teszünk a tepsibe (nagyjából 2/3 rész). A megmaradt 1/3 részbe kakaóport keverünk, ezt öntjük a fehér részek közé, majd kanál nyelével „márványozzuk”. Hosszanti és kereszt irányban húzzuk a kanál nyelét. Rászórjuk az aszalt szilvát és előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A krémhez a tejszínt felverjük és porcukrot, kakaóport, valamint unicumot keverünk bele.
Mikor a piskóta megsült, kihűlés után sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a teteje kerüljön alulra. Két lapba vágjuk a tésztát, maj a felső részt félretesszük. Az alsó részt megkenjük az elkészült krémmel. A félretett lapot rátesszük a krémre.
Az étcsokoládéból és vajból mázat készítünk, amibe először a fogpiszkálóra tűzött szilvákat mártjuk, amikkel a kész sütit díszítjük. Ezeket sütőpapírra rakjuk kihűlni. A mázzal a süti tetejét bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva, aszalt szilvával díszítjük.