Apró linzerek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 cs vaníliás cukor
- 10 g (narancsos) cukor
- citromhéj
- 0,5 üveg baracklekvár
- 0,5 üveg eperlekvár
Elkészítése:
A liszthez hozzáadtam a porcukrot, elkevertem, majd hozzáadtam a citromhéjat, narancsos cukrot végül a margarint és az egészet gyors mozdulatokkal összedolgoztam.
Folpacka csomagoltam és 1 órára hűtőbe tettem.
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, kiszaggatjuk és 170 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
1-1 kihűlt tésztát tetszőleges lekvárral összeragasztunk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Vanília örleményt lehet pluszban tenni a tésztájába.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









