Anyós szelet recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 evőkanál fejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 30 dkg darált dió
- 8 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl rum vagy aroma ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- porcukor vagy csoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy formázható legyen és két részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd beletesszük a kivajazott és lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírt terítünk bele). A másik lapot is nyújtsuk ki.
A töltelékhez az egész tojásokat a cukrokkal elektromos haberővel habosítsuk ki, majd keverjük el benne a diót és a rumot.
A kész tölteléket öntsük az alsó lapra, majd fedjük be a másik, kinyújtott lappal és villával néhány helyen szurkáljuk meg.
170 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig. Tűpróbát végezzünk!
Ha kihűlt, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral vagy vonjuk be csokival.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »