Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Anyós szelet recept

Anyós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • pici só
    • 1-2 evőkanál fejföl

    Töltelék:

    • 28 dkg porcukor
    • 30 dkg darált dió
    • 8 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl rum vagy aroma ízlés szerint
    • 1 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • porcukor vagy csoki

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy formázható legyen és két részre osztjuk.

    Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd beletesszük a kivajazott és lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírt terítünk bele). A másik lapot is nyújtsuk ki.

    A töltelékhez az egész tojásokat a cukrokkal elektromos haberővel habosítsuk ki, majd keverjük el benne a diót és a rumot.

    A kész tölteléket öntsük az alsó lapra, majd fedjük be a másik, kinyújtott lappal és villával néhány helyen szurkáljuk meg.

    170 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig. Tűpróbát végezzünk!

    Ha kihűlt, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral vagy vonjuk be csokival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá