Anyós szelet recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 evőkanál fejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 30 dkg darált dió
- 8 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl rum vagy aroma ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- porcukor vagy csoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy formázható legyen és két részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd beletesszük a kivajazott és lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírt terítünk bele). A másik lapot is nyújtsuk ki.
A töltelékhez az egész tojásokat a cukrokkal elektromos haberővel habosítsuk ki, majd keverjük el benne a diót és a rumot.
A kész tölteléket öntsük az alsó lapra, majd fedjük be a másik, kinyújtott lappal és villával néhány helyen szurkáljuk meg.
170 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig. Tűpróbát végezzünk!
Ha kihűlt, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral vagy vonjuk be csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »