Anyós szelet recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 evőkanál fejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 30 dkg darált dió
- 8 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 dl rum vagy aroma ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- porcukor vagy csoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy formázható legyen és két részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd beletesszük a kivajazott és lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírt terítünk bele). A másik lapot is nyújtsuk ki.
A töltelékhez az egész tojásokat a cukrokkal elektromos haberővel habosítsuk ki, majd keverjük el benne a diót és a rumot.
A kész tölteléket öntsük az alsó lapra, majd fedjük be a másik, kinyújtott lappal és villával néhány helyen szurkáljuk meg.
170 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig. Tűpróbát végezzünk!
Ha kihűlt, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral vagy vonjuk be csokival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










