Anyós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • pici só
  • 1-2 evőkanál fejföl

Töltelék:

  • 28 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 8 egész tojás
  • 0,5 dl rum vagy aroma ízlés szerint
  • 1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • porcukor vagy csoki

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy formázható legyen és két részre osztjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd beletesszük a kivajazott és lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírt terítünk bele). A másik lapot is nyújtsuk ki.

A töltelékhez az egész tojásokat a cukrokkal elektromos haberővel habosítsuk ki, majd keverjük el benne a diót és a rumot.

A kész tölteléket öntsük az alsó lapra, majd fedjük be a másik, kinyújtott lappal és villával néhány helyen szurkáljuk meg.

170 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig. Tűpróbát végezzünk!

Ha kihűlt, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral vagy vonjuk be csokival.