Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos túrótorta recept

Ananászos túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótatekercshez:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek.liszt
    • 8 ek. cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 üveg baracklekvár

    A kerek piskótalaphoz:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 3 ek cukor
    • fél csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor ( főzős)
    • 20 dkg porcukor
    • 1 kocka margarin
    • 25 dkg túró
    • 1 citrom reszelt héja

    A torta tetejére:

    • 1 doboz ananászkonzerv
    • 1 csomag színtelen torta zselé

    Elkészítése:

    Először a piskótatekercset készítjük el, 8 tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport végül a tojások felvert habját, sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütjük.

    Ezután a 3 tojásból készítjük el ugyanígy a piskótát, amit kerek sütőpapírral bélelt formában sütjük.
    miután kisültek a kerek lapot félretesszük, a 8 tojásból készült piskótát pedig még melegen feltekerjük konyharuhában.

    Elkészítjük a krémet:
    A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd miután kihűlt hozzákavarjuk a margarint, a porcukrot, a túrót és a citrom reszelt héját.
    A piskótát megkenjük baracklekvárral és felszeleteljük.

    Egy tortaforma aljába helyezzük a kerek piskóta lapot, körbe pedig a piskótaszeleteket, közepébe a krémet tesszük.
    A tetejére ananászdarabokat rakunk és leöntjük tortazselével, amit a tasakon leírt módon készítünk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá