Ananászos túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótatekercshez:

  • 8 db tojás
  • 8 ek.liszt
  • 8 ek. cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg baracklekvár

A kerek piskótalaphoz:

  • 3 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor ( főzős)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kocka margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja

A torta tetejére:

  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 csomag színtelen torta zselé

Elkészítése:

Először a piskótatekercset készítjük el, 8 tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport végül a tojások felvert habját, sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütjük.

Ezután a 3 tojásból készítjük el ugyanígy a piskótát, amit kerek sütőpapírral bélelt formában sütjük.
miután kisültek a kerek lapot félretesszük, a 8 tojásból készült piskótát pedig még melegen feltekerjük konyharuhában.

Elkészítjük a krémet:
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd miután kihűlt hozzákavarjuk a margarint, a porcukrot, a túrót és a citrom reszelt héját.
A piskótát megkenjük baracklekvárral és felszeleteljük.

Egy tortaforma aljába helyezzük a kerek piskóta lapot, körbe pedig a piskótaszeleteket, közepébe a krémet tesszük.
A tetejére ananászdarabokat rakunk és leöntjük tortazselével, amit a tasakon leírt módon készítünk el.