Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai sütőtökkrém pite recept

Amerikai sütőtökkrém pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 24 cm-es piteformához:
    Tésztához:

    • 200 g finomliszt
    • 25 g porcukor
    • 100 g puha margarin
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek vaníliaaroma

    Krémhez:

    • 500 g sütőtök
    • 30 g barnacukor
    • 110 g kristálycukor
    • 1 tk őrölt szerecsendió
    • 2 tk fahéj
    • 20 g olvasztott margarin
    • 100 ml tej

    Mázhoz:

    • 200 g porcukor
    • 4 ek víz
    • 2 tk narancssárga ételszínezék

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órán át hűtőben pihentetjük.

    A sütőtököt felcikkezzük, héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk. Fedő alatt puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fűszereket, majd folytonos keverés mellett a margarint és a tejet is. Az egészet csomómentesre keverjük.

    Egy piteformát zsiradékkal átkenünk, kilisztezünk. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kör alakúra kinyújtjuk akkorára, hogy a piteformán túlnyúljon, majd belehelyezzük. Kézzel az alját lenyomkodjuk és a kilógó széleit egy éles késsel levágjuk. Villával alaposan megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben először 160 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni. Beletöltjük a krémet és visszatesszük a sütőbe még 30 percre vagy amíg készre nem sül. Ezt onnan tudhatjuk majd, hogy a közepe nem fog az ujjunkhoz ragadni.

    Ha készre sült a pite, hagyjuk kihűlni. Ezután a porcukrot elkeverjük az ételfestékkel és a vízzel, majd a sűrű mázat eloszlatjuk a pite tetején és hagyjuk rádermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá