Amerikai sütőtökkrém pite recept

Hozzávalók egy 24 cm-es piteformához:
Tésztához:
- 200 g finomliszt
- 25 g porcukor
- 100 g puha margarin
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek vaníliaaroma
Krémhez:
- 500 g sütőtök
- 30 g barnacukor
- 110 g kristálycukor
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 2 tk fahéj
- 20 g olvasztott margarin
- 100 ml tej
Mázhoz:
- 200 g porcukor
- 4 ek víz
- 2 tk narancssárga ételszínezék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órán át hűtőben pihentetjük.
A sütőtököt felcikkezzük, héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk. Fedő alatt puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fűszereket, majd folytonos keverés mellett a margarint és a tejet is. Az egészet csomómentesre keverjük.
Egy piteformát zsiradékkal átkenünk, kilisztezünk. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kör alakúra kinyújtjuk akkorára, hogy a piteformán túlnyúljon, majd belehelyezzük. Kézzel az alját lenyomkodjuk és a kilógó széleit egy éles késsel levágjuk. Villával alaposan megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben először 160 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni. Beletöltjük a krémet és visszatesszük a sütőbe még 30 percre vagy amíg készre nem sül. Ezt onnan tudhatjuk majd, hogy a közepe nem fog az ujjunkhoz ragadni.
Ha készre sült a pite, hagyjuk kihűlni. Ezután a porcukrot elkeverjük az ételfestékkel és a vízzel, majd a sűrű mázat eloszlatjuk a pite tetején és hagyjuk rádermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »