Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai krémes recept

Amerikai krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 13 evőkanál víz
    • 1 cs vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7-10 evőkanál cukor (ízlés szerint)
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 9 dl tej

    A díszítéshez:

    • 5 dl habtejszín
    • csokoládéreszelék
    • 1 cs habfixáló

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájához.

    Zsírozott, lisztezett 35*27 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 °C-on kb 20 percig sütjük.

    A tojásfehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A pudingot a maradék cukorral a tejben sűrűre főzzük. A tűzről levéve még forrón beleforgatjuk a habot és a tészta tetejére simítjuk. Kb 10 percig még visszatesszük sülni.

    Ha kihűlt a süti akkor a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és rákenjük a krémre. A tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá