Amerikai krémes recept
Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 13 evőkanál víz
- 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 7-10 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
A díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
- csokoládéreszelék
- 1 cs habfixáló
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájához.
Zsírozott, lisztezett 35*27 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 °C-on kb 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A pudingot a maradék cukorral a tejben sűrűre főzzük. A tűzről levéve még forrón beleforgatjuk a habot és a tészta tetejére simítjuk. Kb 10 percig még visszatesszük sülni.
Ha kihűlt a süti akkor a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és rákenjük a krémre. A tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










