Amerikai krémes recept

Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 13 evőkanál víz
- 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 7-10 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
A díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
- csokoládéreszelék
- 1 cs habfixáló
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájához.
Zsírozott, lisztezett 35*27 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 °C-on kb 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A pudingot a maradék cukorral a tejben sűrűre főzzük. A tűzről levéve még forrón beleforgatjuk a habot és a tészta tetejére simítjuk. Kb 10 percig még visszatesszük sülni.
Ha kihűlt a süti akkor a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és rákenjük a krémre. A tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »