Amerikai krémes recept

Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 13 evőkanál víz
- 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 7-10 evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
A díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
- csokoládéreszelék
- 1 cs habfixáló
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájához.
Zsírozott, lisztezett 35*27 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 °C-on kb 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A pudingot a maradék cukorral a tejben sűrűre főzzük. A tűzről levéve még forrón beleforgatjuk a habot és a tészta tetejére simítjuk. Kb 10 percig még visszatesszük sülni.
Ha kihűlt a süti akkor a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és rákenjük a krémre. A tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »