Amerikai krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Amerikai krémes

Hozzávalók egy 27*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 7 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 13 evőkanál víz
  • 1 cs vaníliás cukor

A krémhez:

  • 7 tojásfehérje
  • 7-10 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej

A díszítéshez:

  • 5 dl habtejszín
  • csokoládéreszelék
  • 1 cs habfixáló

Elkészítése:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájához.

Zsírozott, lisztezett 35*27 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 °C-on kb 20 percig sütjük.

A tojásfehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A pudingot a maradék cukorral a tejben sűrűre főzzük. A tűzről levéve még forrón beleforgatjuk a habot és a tészta tetejére simítjuk. Kb 10 percig még visszatesszük sülni.

Ha kihűlt a süti akkor a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és rákenjük a krémre. A tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!