Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai krémes recept

Amerikai krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 26*38 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • 20 dkg cukor
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek holland kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • 12 ek víz
    • 2 ek olaj

    A krémhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 ek cukor
    • 2 cs főzős vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej

    A tetejére:

    • 4 dl cukrozott habtejszín
    • 5 dkg reszelt étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Körülbelül 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

    Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tojásfehérjéket egy kevés cukorral kemény habbá verjük.

    A pudingporból, a maradék cukorból és a tejből, a szokott módon sűrű pudingot főzünk. Még melegen összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.

    Visszatesszük a sütőbe és még körülbelül 10 percig sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A süteményt tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.

    Pár órát a hűtőben pihentetjük és utána már fogyasztható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá