Amerikai krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 26*38 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 7 tojássárgája
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 12 ek víz
  • 2 ek olaj

A krémhez:

  • 7 tojásfehérje
  • 10 ek cukor
  • 2 cs főzős vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej

A tetejére:

  • 4 dl cukrozott habtejszín
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítése:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Körülbelül 15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tojásfehérjéket egy kevés cukorral kemény habbá verjük.

A pudingporból, a maradék cukorból és a tejből, a szokott módon sűrű pudingot főzünk. Még melegen összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.

Visszatesszük a sütőbe és még körülbelül 10 percig sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A süteményt tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.

Pár órát a hűtőben pihentetjük és utána már fogyasztható is.