Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai cukormázas fánk recept

Amerikai cukormázas fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    12 db-hoz

    • 250 g liszt
    • 2 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 50 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g puha vaj vagy margarin
    • csipet só
    • fél mokkáskanál őrölt fahéj
    • kevesebb, mint fél citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egyet keverünk rajta és letakarva felfuttatjuk meleg helyen.

    A megkelt élesztőhöz hozzáadjuk a többi hozzávalót és robotgép segítségével sima tésztát keverünk. Fél órát letakarva, meleg helyen pihenni hagyjuk.

    A fánksütőt olajjal kikenjük. A tésztát habzsákba töltjük (vagy csak simán egy evőkanál segítségével belekanalazzuk a formába) és karikákat nyomunk a formába úgy, hogy a forma 2/3-ig érjen.

    Előmelegített sütőben 180-200 fokon 10-15 percig sütjük.

    Miután kihűlt, díszítjük csokival, cukormázzal stb…

    Tipp:

    Én itt tejszínes-mogyorós, epres és kókuszos mázat készítettem. Körülbelül 200 g porcukorból készítettem a mázat és egyenként mártottam a fánkokat. Jó étvágyat!:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá