Hozzávalók:
12 db-hoz
Elkészítése:
A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egyet keverünk rajta és letakarva felfuttatjuk meleg helyen.
A megkelt élesztőhöz hozzáadjuk a többi hozzávalót és robotgép segítségével sima tésztát keverünk. Fél órát letakarva, meleg helyen pihenni hagyjuk.
A fánksütőt olajjal kikenjük. A tésztát habzsákba töltjük (vagy csak simán egy evőkanál segítségével belekanalazzuk a formába) és karikákat nyomunk a formába úgy, hogy a forma 2/3-ig érjen.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 10-15 percig sütjük.
Miután kihűlt, díszítjük csokival, cukormázzal stb…
Én itt tejszínes-mogyorós, epres és kókuszos mázat készítettem. Körülbelül 200 g porcukorból készítettem a mázat és egyenként mártottam a fánkokat. Jó étvágyat!:)