Amerikai cukormázas fánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

12 db-hoz

  • 250 g liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 g porcukor
  • 1 tojás
  • 50 g puha vaj vagy margarin
  • csipet só
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • kevesebb, mint fél citrom reszelt héja

Elkészítése:

A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanál lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Egyet keverünk rajta és letakarva felfuttatjuk meleg helyen.

A megkelt élesztőhöz hozzáadjuk a többi hozzávalót és robotgép segítségével sima tésztát keverünk. Fél órát letakarva, meleg helyen pihenni hagyjuk.

A fánksütőt olajjal kikenjük. A tésztát habzsákba töltjük (vagy csak simán egy evőkanál segítségével belekanalazzuk a formába) és karikákat nyomunk a formába úgy, hogy a forma 2/3-ig érjen.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon 10-15 percig sütjük.

Miután kihűlt, díszítjük csokival, cukormázzal stb…

Tipp:

Én itt tejszínes-mogyorós, epres és kókuszos mázat készítettem. Körülbelül 200 g porcukorból készítettem a mázat és egyenként mártottam a fánkokat. Jó étvágyat!:)