Alpesi kocka recept
Hozzávalók:
Sárga laphoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 3 ek víz
- 10 dkg finomliszt
- 1 késhegynyi szalalkáli
1. barna laphoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 késhegynyi szalalkáli
2. barna laphoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 késhegynyi szalalkáli
Krémhez:
- 6 dl tej
- 6 ek finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- ízlés szerint rum, vagy rum aroma
Tetejére:
- csokoládé reszelék
Elkészítése:
A sárga lap készítése:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel.
A lisztet a szalalkálival összekeverjük.
A tojásos-cukros habos keverékhez hozzáadjuk a vizet, majd a szalalkálival elkevert lisztet.
24 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát beleöntjük.
A 180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A barna lapoknál is ugyanígy járunk el.
A krém készítés:
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrokat, és sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal, ízlés szerint rummal, vagy aromával ízesítjük.
Összeállítás:
Egy tálcára tesszük az egyik kakaós lapot. A krém ¼ részét meghagyjuk a tetejére.
A ¾ rész krémet elfelezzük, felét az alsó barna lapra kenjük, rátesszük a sárga lapot, majd a maradék krémet rákenjük, és a barna lappal befedjük.
Az ¼ rész krémet a tetején elsimítjuk, és csokiforgáccsal, vagy tortadarával megszórjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára, és kockákra szeleteljük.
A alpesi kocka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 38 g
Zsír: 12 g