Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Álom diós-kávés sütemény recept

Álom diós-kávés sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 3 ek liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg dió (darált)
    • fél cs sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 1 ek őrölt kávé
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 18 dkg porcukor
    • 5 ek dió (darált)

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg margarin (olvasztott)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót.

    A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a tepsibe.

    A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (pudingszerűre), majd félretesszük hűlni (időnként megkevergetjük).

    A margarint a porcukorral jól összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.

    A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.

    Hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá