Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almáspite recept

Almáspite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • fél csomag sütőpor
    • 4 ek. cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só
    • annyi tejföl, amennyit felvesz

    Töltelékhez:

    • 1 kg reszelt alma
    • ízlés szerint cukor és fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • tojás fehérje a kenéshez

    Elkészítése:

    A vajat a liszttel elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Hűtőbe téve fél órát pihentetjük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.

    Az almához ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön összefőzzük, és kihűtjük.

    A tésztát két részre osztjuk. Az elsőt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Rásimítjuk a tölteléket és betakarjuk a tészta másik felével.

    A tetejét bekenjük tojás fehérjével. A tésztát megböködjük egy villával, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon. 200 fokra előmelegített sütőben kb 35-45 perc alatt megsütjük.

    Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Mi a vékony tésztás változatot szeretjük, ezért én gáztepsiben sütöm ezt a mennyiséget.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá