Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Hűtőbe téve fél órát pihentetjük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
Az almához ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot. Lassú tűzön összefőzzük, és kihűtjük.
A tésztát két részre osztjuk. Az elsőt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Rásimítjuk a tölteléket és betakarjuk a tészta másik felével.
A tetejét bekenjük tojás fehérjével. A tésztát megböködjük egy villával, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon. 200 fokra előmelegített sütőben kb 35-45 perc alatt megsütjük.
Kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Mi a vékony tésztás változatot szeretjük, ezért én gáztepsiben sütöm ezt a mennyiséget.