Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás, diós kevert csokimázzal recept

Almás, diós kevert csokimázzal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 30 dkg lé dús alma reszelve
    • 15 dkg finomliszt
    • 10 dkg darált dió
    • 1 tk őrölt kávé(elmaradhat)
    • 1 csomag sütőpor

    A mázhoz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük.

    A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához.

    Fakanállal szépen hozzá forgatjuk.

    20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük,a tésztát bele öntjük,elsimítjuk.

    200 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

    A sütés vége felé alufóliával betakarjuk.

    A kihűlt süteményt csokoládéval bevonjuk.

    A vajat a csokoládéval mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és bevonjuk vele a süteményt.

    Dermedés után a süteményt kockákra szeljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá