Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-vaníliás krémes recept

Almás-vaníliás krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek tejföl

    Almás töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom héja
    • 3 kk fahéj
    • 3 ek zsemlemorzsa

    Vaníliás krémhez:

    • 4 tasak vaníliás pudingpor
    • 8 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 l víz

    Elkészítése:

    Tészta:

    A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és közepes tepsi hátán 170 fokos sütőben kisütjük.

    Almás töltelék:

    Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat, a fahéjat, majd 10 percig dinszteljük. Ha nagyon híg, tegyük bele a zsemlemorzsát, hogy összefogja.

    Vaníliás krém:

    A pudingporokat 1 l vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjéből 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és 1-2 percig együtt főzzük.

    Összeállítás:

    Az első lapra kenjük az összes almás tölteléket, majd megint tésztalap jön rá, erre kenjük a vaníliás krémet. Rátesszük a harmadik lapot, és óvatosan lenyomkodjuk.

    Egy éjszakára a hűtőbe tesszük puhulni, másnap felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá