Hozzávalók:
Tésztához:
Almás töltelékhez:
Vaníliás krémhez:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és közepes tepsi hátán 170 fokos sütőben kisütjük.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat, a fahéjat, majd 10 percig dinszteljük. Ha nagyon híg, tegyük bele a zsemlemorzsát, hogy összefogja.
A pudingporokat 1 l vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjéből 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és 1-2 percig együtt főzzük.
Az első lapra kenjük az összes almás tölteléket, majd megint tésztalap jön rá, erre kenjük a vaníliás krémet. Rátesszük a harmadik lapot, és óvatosan lenyomkodjuk.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük puhulni, másnap felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.