Almás-vaníliás krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek tejföl

Almás töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 3 kk fahéj
  • 3 ek zsemlemorzsa

Vaníliás krémhez:

  • 4 tasak vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 1 l víz

Elkészítése:

Tészta:

A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és közepes tepsi hátán 170 fokos sütőben kisütjük.

Almás töltelék:

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, a reszelt citromhéjat, a fahéjat, majd 10 percig dinszteljük. Ha nagyon híg, tegyük bele a zsemlemorzsát, hogy összefogja.

Vaníliás krém:

A pudingporokat 1 l vízzel és a kétféle cukorral sűrűre főzzük. A tojásfehérjéből 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és 1-2 percig együtt főzzük.

Összeállítás:

Az első lapra kenjük az összes almás tölteléket, majd megint tésztalap jön rá, erre kenjük a vaníliás krémet. Rátesszük a harmadik lapot, és óvatosan lenyomkodjuk.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük puhulni, másnap felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.