Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-töltött szívecskék recept

Almás-töltött szívecskék
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 26 szívecskéhez:
    Linzerhez :

    • 18 dkg margarin
    • 18 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg liszt
    • 1 tk cs sütőpor
    • csipet só
    • reszelt citrom héja (opcionális)
    • hurkapálcikák

    Töltelékhez:

    • 2 közepes alma
    • fél citrom leve
    • 2-3 ek cukor
    • 1 kk fahéj
    • késhegynyi őrölt szegfűszeg
    • késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
    • 6 dkg vaj
    • 1 ek darált dió (kekszmorzsa is jó)

    Tetejére:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mandulaforgács
    • porcukor a szóráshoz (opcionális)

    Elkészítése:

    A hozzávalókból elkészítjük a linzert (én fél adaggal dolgoztam). Amíg a tészta hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket.

    Egy kis lábasban vajat olvasztunk és a kis gerezdekre vágott, megtisztított almánkat puhára pároljuk. Cukorral, citromlével és a fűszerekkel ízesítjük, majd darált keksszel (vagy dióval) tömörítjük masszánkat.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük

    A tésztából szívecskéket szúrunk ki és a lehűlt töltelékből mokkáskanálnyit középre halmozunk. Ezután lefedjük egy másik szívecske tésztával.

    A formák közepét villával megszurkáljuk és széleit pedig (szintén a villával) lenyomjuk, mintegy lezárva a töltelék útját :) Óvatosan, az előre vízbe áztatott hurkapálcikákat a szívecskék csücskébe szúrjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk töltött kis formáinkat, felvert egész tojással lekenjük és mandula forgáccsal csinosíthatjuk. 12-14 perc megsütjük.

    Rácsra téve hűlni hagyjuk és végül porcukorral hintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá