Almás-töltött szívecskék

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 26 szívecskéhez:
Linzerhez :

  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk cs sütőpor
  • csipet só
  • reszelt citrom héja (opcionális)
  • hurkapálcikák

Töltelékhez:

  • 2 közepes alma
  • fél citrom leve
  • 2-3 ek cukor
  • 1 kk fahéj
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
  • 6 dkg vaj
  • 1 ek darált dió (kekszmorzsa is jó)

Tetejére:

  • 1 egész tojás
  • mandulaforgács
  • porcukor a szóráshoz (opcionális)

Elkészítése:

A hozzávalókból elkészítjük a linzert (én fél adaggal dolgoztam). Amíg a tészta hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket.

Egy kis lábasban vajat olvasztunk és a kis gerezdekre vágott, megtisztított almánkat puhára pároljuk. Cukorral, citromlével és a fűszerekkel ízesítjük, majd darált keksszel (vagy dióval) tömörítjük masszánkat.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük

A tésztából szívecskéket szúrunk ki és a lehűlt töltelékből mokkáskanálnyit középre halmozunk. Ezután lefedjük egy másik szívecske tésztával.

A formák közepét villával megszurkáljuk és széleit pedig (szintén a villával) lenyomjuk, mintegy lezárva a töltelék útját :) Óvatosan, az előre vízbe áztatott hurkapálcikákat a szívecskék csücskébe szúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk töltött kis formáinkat, felvert egész tojással lekenjük és mandula forgáccsal csinosíthatjuk. 12-14 perc megsütjük.

Rácsra téve hűlni hagyjuk és végül porcukorral hintjük.