Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás szilvás bitta recept

Almás szilvás bitta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg vaj
    • 28 dkg liszt
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál fehér bor

    A nyújtáshoz:

    • liszt

    A tepsi kenéséhez-szórásához:

    • vaj
    • zsemlemorzsa

    A töltelékhez:

    • 4-5 db savanykás őszi alma
    • 10-15 dkg barna nádcukor
    • 10 dkg szeletelt mandula
    • 10 dkg aszalt szilva
    • 1 dl rumaroma

    A tetejére:

    • 1 evőkanál barna cukor
    • vágott lapkamandula
    • 2 dkg zöld pisztácia darabolva

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A hideg vajat kockára vágjuk, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Jó alaposan összekeverjük robotgéppel, majd a tejfölt, és a bort is hozzáöntjük. 15 percre hűtőbe tesszük.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kétszer hajtogatjuk, mint a leveles tésztát. Megint hűtőbe tesszük 15 percre. Közben az almát meghámozzuk, és vékony szeleteket vágunk belőle, összerázzuk a barna cukorral, és a mandulával.

    Az aszalt szilvát felvagdaljuk apró darabokra, és rövid ideig a rumaromában áztatjuk. A tésztát kinyújtjuk két darabra, és az egyik darabot egy 25×35 cm-es tepsibe tesszük, amit kivajaztunk, és morzsával megszórtunk.

    Megszurkáljuk villával, és erre rakjuk szépen az almát, és a rumaromába áztatott szilvát elosztva arányosan.

    Betakarjuk a másik tésztalappal. Ami leesik azt félretesszük, és a tojással megkent tésztára rácsokat sodrunk belőle. Ezt is megkenjük tojássárgával, majd megszórjuk a barna cukorral, és a mandulával, no meg a pisztáciával.

    180 fokos sütőbe téve 45 percig sütjük. (Sütés közben lehet hogy kisebbre kell venni a hőfokot 160 fokra) Vigyázzunk, ne piruljon meg nagyon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá