Almás süti recept

Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű tortaformához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g liszt
- 200 g cukor
- 4 nagy alma
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Az egész tojásokat verjük fel kb 8-10 perc alatt, majd keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze.
Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre.
A tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és öntsük bele az almaszeleteket. Az almaszeletekre szórjunk fahéjat.
A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük össze, hogy mindenhova jusson. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig süssük.
Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »