Almás süti recept

Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű tortaformához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g liszt
- 200 g cukor
- 4 nagy alma
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Az egész tojásokat verjük fel kb 8-10 perc alatt, majd keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze.
Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre.
A tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és öntsük bele az almaszeleteket. Az almaszeletekre szórjunk fahéjat.
A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük össze, hogy mindenhova jusson. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig süssük.
Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral megszórva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »