Almás süti recept

Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű tortaformához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g liszt
- 200 g cukor
- 4 nagy alma
- fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Az egész tojásokat verjük fel kb 8-10 perc alatt, majd keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább.
A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze.
Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámozhatjuk, vágjuk vékony szeletekre.
A tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, kenjük ki vajjal és öntsük bele az almaszeleteket. Az almaszeletekre szórjunk fahéjat.
A tésztát öntsük rá és egy kicsit keverjük össze, hogy mindenhova jusson. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 percig süssük.
Ellenőrizzük, hogy átsült, majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, kapcsoljuk le a tortaformát és porcukorral megszórva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »