Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás sütemény recept

Almás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 25 dkg margarin
    • 45 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 1 kg alma
    • 3 dl baracklekvár
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a porcukrot kihabosítjuk alaposan a tojás sárgákkal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. 30 dkg-ot leveszünk a tésztából és mélyhűtőbe tesszük.

    A maradék tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott, lisztezett gáztepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen, majd megkenjük a lekvárral.

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk és eloszlatjuk a tésztán egyenletesen. A fehérjéket a cukorral felverjük keményre, majd az alma tetején elsimítjuk. A maradék tésztát kivesszük a hűtőből és a reszelő nagy lyukán ráreszeljük a hab tetejére.

    Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Megvárjuk míg labgyosra hűl, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá